top of page

Dorpjes en steden 

  1. Lapalisse: Dit charmante stadje staat bekend om zijn prachtige kasteel en pittoreske straatjes. Bezoekers kunnen genieten van de lokale markten en de historische architectuur verkennen.

  2. Vichy: Een elegante stad beroemd om zijn thermale bronnen en prachtige architectuur uit de Belle Époque-periode. Hier kun je ontspannen in de kuuroorden, wandelen langs de oevers van de Allier-rivier en genieten van heerlijke culinaire ervaringen.

  3. Moulins: Deze historische stad is de thuisbasis van indrukwekkende middeleeuwse gebouwen, zoals de kathedraal en het hertogelijk paleis. Verken de gezellige straatjes, bezoek interessante musea en geniet van lokale specialiteiten in de restaurants.

  4. Charroux: Een van de mooiste dorpen van Frankrijk, bekend om zijn goed bewaarde middeleeuwse architectuur en ambachtelijke winkels. Wandel door de geplaveide straten, bewonder de vakwerkhuizen en proef de lokale honing en kaas.
     

Deze charmante plaatsen rondom Montaigu-le-Blin bieden elk hun eigen unieke sfeer en attracties, perfect voor een dagje uit of een ontspannen verkenningstocht.

Andere leuke activiteiten

Aardbeien plukken bij de boer: Ferme les Tamaris Cindré

In de buurt van onze camping is een leuke aardbeien boerderij. 

 

Bezoek een wijn domaine: Domaine des Bérioles

Neem een kijkje in de fabriek en leer alles over het proces, van druif tot in de fles. 
Je kunt hier een wandelingetje maken langs de wijnranken en afsluiten met een wijnproeverij. En hoe leuk is het om een paar Franse wijntjes mee te nemen naar huis? 

 

Indoor speelparadijs/ballorig/ballenbak:  KIZOU adventure Vichy
Voor bij slecht weer is er een indoor speelplek voor kinderen. Leuk voor de afwisseling.
Wees wel gewaarschuwd: deze plek heeft een middagsluiting, dus kijk goed naar de openingstijden, anders sta je misschien voor een dichte deur.

Indoor jumppark: Crazy Jump park

Leuk als je gek bent op trampoline springen. Kijk wel goed op de website, er is een middagsluiting en ze werken met een tijdsslot die per hele uren loopt.

Chateau Billy: Kasteel in het dorpje Billy

Leuk plaatsje en kasteel om te bezoeken. 

Wandeling naar een waterval: Cascade de la Pisserotte
Leuke wandelroute naar een mooie waterval. Geniet van de mooie omgeving, prachtige plek om te picknicken.

Ontdek deze prachtige plek: Pont de fer de Varennes-sur-Teche

De Pont de Fer de Varennes-sur-Tèche is een historische ijzeren brug uit de late 19e eeuw in Varennes-sur-Tèche, centraal Frankrijk, met een mooie omgeving om te wandelen.

Boerderij met lokale producten: Layat 

Alleen op vaste dagen geopend (zie website), prachtige boerderij met heerlijke, verse, lokale producten. Het bezoeken waard.


 

 


 

bottom of page