Camping – Gîtes – Chambres d’hôtes – Restaurant

Henri & Marjan Braspenning
03150 Montaigu le Blin
France
Tél: +33 (0)470437399

Zomer/herfst 2012

Seizoen 2012 had een rustige start en het was een zeer droge zomer. We hebben maar drie dagen regen gehad! De Savannetentlodges waren een doorslaand succes! Het is inderdaad kamperen, maar dan met de luxe van bijna… een huis. De veranda’s zijn heerlijk om onder te zitten. Niets dan positieve reacties gehad! Dat vinden we erg fijn en we zijn er ook trots op, want de vier lodges staan erg mooi in het landschap.
De reserveringen voor het volgende seizoen gaan ook al erg hard.

Sinds eind april hebben we een nieuwe aanwinst: Mirabelle, ook een zwarte Merens, maar dan zonder raspapieren en erg lief. Haar oude eigenaresse reed er niet meer op en wilde haar tegen een zeer schappelijke prijs wegdoen. En aangezien de manege waar wij reden er mee stopte, besloten we haar op proef te nemen. Pleun heeft er een paar keer op gereden, dat ging hartstikke goed en… ook niet onbelangrijk: ze kan erg goed overweg met Marquise, die afgelopen winter door Marjan ook veel bereden is. Vorige zomer is er wel voltige (acrobatiek op een paard) mee gedaan, maar verder had ze nog niet veel ‘gewerkt’.
Omdat het rijden met beide paarden zo goed ging, hebben we besloten de gasten ook de mogelijkheid te geven een buitenrit te maken samen met Pleun (of Marjan af en toe). Volgend jaar wederom mogelijk voor geïnteresseerde en gevorderde ruiters.

Deze zomer was het eerste seizoen waarin gasten een pony konden huren om een wandeling te maken. Dit is erg goed verlopen en het viel in de smaak bij de gasten en vooral… de kinderen.
In de herfstvakantie hebben jonge ruiters lekker gewerkt met de pony’s, dus ook Maxima is bijna klaar om mee te gaan op een wandeling. Die vakantieweek is er ook nog heerlijk paardgereden, het was prachtig nazomerweer, mag bijna geen herfst heten!

Het restaurant heeft dit jaar boven verwachting gedraaid, en werd regelmatig bezocht door Franse gasten uit de omgeving. Erg gezellig allemaal. Af en toe erg… druk, maar gelukkig hadden we, buiten onze kids, ook Katinka nog die ons vier weken in het hoogseizoen bijstond.

Verder was het R & R jeu-de-boulestoernooi grootser dan ooit: drie velden voor de competitie gemaakt. Van de drie dagen dat het slecht weer was in de hele zomervakantie, was de avond van de finale er één van. Om 18.00 uur kwam het met bakken uit de hemel. De finale moest de volgende dag verder worden gespeeld. Maar dat mocht de pret niet drukken… en we hadden twee jonge winnaars!
Ook is er een leuk ouder-kind-voetbaltoernooitje georganiseerd dat een hele middag duurde, en daarna lekker met zijn allen spaghetti bolognese gegeten. Iedereen had zich sportief en gezellig gedragen.
Met dank aan alle gasten die zich ingezet hebben om allerlei evenementen te organiseren.

En er is natuurlijk weer veel kano gevaren, er zijn boomtoppen beklommen, pony’s geborsteld en spelletjes gedaan, er is gezwommen, men bezocht brocantes en het jaarlijkse dorpsfeest met dit keer een zeer mooi vuurwerkspektakel, dat vanuit de camping zelfs goed te zien was.
Het zomerkampeerseizoen was eerder afgelopen dan gebruikelijk: het begon na half augustus al rustiger te worden. Terwijl het nog wel lekker weer was… maar al met al weer een fijn seizoen gedraaid, met aardige gasten en geen gelazer met de verhuurtenten meer: wat een luxe! Onthou het: Savannetentlodge!!! P.s: onder deze naam alleen bij Les Voisins bekend!

La Montagne La Montagne

Disclaimer

Dit is de website van Les Voisins, gevestigd te Montaigu le Blin, Frankrijk. Bij het ontwerpen en samenstellen van deze site is de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht.

Mocht u problemen ondervinden op onze site, laat ons dit dan weten door het sturen van een e-mail. Wij zullen dan onze uiterste best doen om het probleem zo spoedig mogelijk te verhelpen.

Les Voisins accepteert geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan door het gebruik van, of door informatie aangeboden op de website of door onvolledigheid op welke manier dan ook.

Deze website bevat links naar websites van derden en Les Voisins is niet aansprakelijk voor schade ontstaan door het gebruik van websites van derden of de onjuistheid van de door hun verstrekte informatie.

×
Weersverwachting
Montaigu-le-Blin
Meer weer in Montaigu-le-Blin
×
×